Child pages
 • Information om uppgradering till EMV (Europay MasterCard Visa) för Aurigakunder
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

För de BRP-kunder som har betalkortsterminaler är det nu dags att aktivera chipbetalningen. Vissa av er har redan gjort detta men för er som ännu inte är igång bifogar vi viktig information i detta nyhetsbrev. Klicka på nedanstående länk för mer information.

Viktig information om EMV-uppgradering för Aurigakunder

Det ni behöver göra innan en uppgradering kan genomföras är:

 • Fylla i pdf-formuläret "Blankett Uppgradering ATC iPOS integrerad v1.2.pdf" och e-posta det till support@brpsystems.se
  Formuläret är delvis ifyllt med uppgifter om Kassaleverantören samt Kassasystem/version. Övriga uppgifter behöver fyllas i av er.
  På sidan 2, under rubriken "Befintlig PED/terminaler..." ska ni ange serienummer. Detta nummer står under terminalen på klistermärket Hypercom, börjar på MSN20000, ett per terminal
 • BRP behöver installera ett program på den lokala datorn i samband med uppgraderingen och behöver ett användarnamn och lösenord till windows som har administratörsrättigheter.
 • Vidarebefordra SMS från Auriga med kodnyckel till BRP
  För att kunna genomföra installationen skickar Auriga ut koder med SMS till BRP samt till det Butiksombud som anges i formuläret. När butiksombudet får detta SMS måste detta vidarebefodras till BRP telefonnummer 0735-201112.

Eftersom Auriga har några veckors handläggningstid så kan det vara en god idé att skicka alla uppgifter för samtliga terminaler på en gång även om man inte har tänkt att uppgradera allt samtidigt. På så sätt kan vi minska ner ledtiderna när vi väl vill rulla ut resterande uppgraderingar.

När ovanstående är genomfört kontaktar BRP er för att boka en tid för uppgradering av er betalkortsterminal. Ni behöver inte ha en tekniker på plats utan insatsen hos er kan utföras av er personal. Uppgraderingen debiteras per påbörjad halvtimme.

Observera att efter uppgraderingen kommer manuell inmatning av kortnummer ej längre vara möjligt, detta enligt rekommendationer från Auriga för att uppnå en högre säkerhetsnivå.

 • No labels