Child pages
 • Internetbetalning med Payson
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

I skrivande stund tar Payson 3kr + 3% av köpsumman i avgift. Ingen uppstartsavgift och ingen månadsavgift. Gå in på Paysons hemsida och läs om hur tjänsten fungerar. En fördel med Payson är att ni inte själva behöver ett inlösenavtal för internetbetalning eller avtal för direktbetalning med de olika bankerna.

https://www.payson.se/prislista

 1. Kontakta BRP för information om "Uppstartspaket internetbetalningar - Payson"
 2. Gå till www.payson.se och skapa ett företagskonto. Tänk på att e-postadressen du använder kommer att vara synlig för kunderna i köpsteget, så använd inte din personliga adress till vilken ni är beredda att få frågor från kunderna.
 3. Som en del av processen blir ni ombedda att skicka ett registreringsbevis till Payson, går numera att ladda upp digitalt direkt som en del av registreringen.
 4. När ni får ett färdigt konto från Payson skickar ni följande information till BRP
  1. Den e-postadress ni använde vid registrering
  2. Agent ID
  3. API-nyckel (var förut MD5-nyckel)
  4. Skicka INTE lösenordet till kontot

När en kund kommer till Paysons betalsteg skickar BRP med bland annat e-postadress och personnummer. I samband med första köpen får kunden ett mail med möjlighet att registrera sitt Paysonkonto. Om kunden väljer att göra det tillkommer ett inloggningssteg i samband med nästa köp. Samma sak gäller om kunden redan registrerat sig hos Payson i samband med ett tidigare köp hos en annan säljare.

Ni går sedan regelbundet in och gör en överföring av pengarna som kommit in till ett bankkonto.

 • No labels