Child pages
  • Faktureringsavgift
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Det finns möjlighet att lägga på en faktureringsavgift från de olika dialogerna där man skapar fakturor i BRP, undantaget autogirofakturor där detta inte ska vara möjligt.

Inställningar

  • Gå till Produkter > Produkter, välj "Ny" och skapa en produkt av typen "Vara" som heter "Faktureringsavgift" med det rätta beloppet etc.
  • Gå sedan till Inställningar > Inställningar (Avgifter) > "Produkt för faktureringsavgift" och välj den nyss skapade produkten. Starta sedan om BRP.

Att ta med faktureringsavgift på faktura

När man sedan fakturerar t.ex. en beställning eller från kassan dyker följande kryssruta upp:

(Klicka på bilden för att få den större)

På liknande sätt ser det ut vid Fakturering, Fakturering av kundkonto, Debitering av abonnemang, etc:

(Klicka på bilden för att få den större)

Till skillnad från påminnelseavgiften så är inte fakturan betald förrän faktureringsavgiften är betald. Faktureringsavgiften ligger som vilken rad som helst på fakturan och kan krediteras på vanligt vis.

Undvika faktureringsavgift för vissa organisationer och personer

På personkortet/organisationskortet, under fliken "Ekonomi", finns det en kryssruta "Ingen faktureringsavgift". Genom att bocka i denna så kan man förhindra att faktureringsavgift påförs. Om fakturan innehåller en organisation så är det dess värde som har högst prioritet.

Det är även möjligt att att som standard alltid få den ikryssad med hjälp av inställningen: "Kryssa i 'Ingen faktureringsavgift' på nya personer och organisationer".

  • No labels