FAQ elektronisk underskrift

Bakgrund

Installation av Elektronisk underskrift

Priser

ProduktStartavgiftPris
1-10 anläggningarDebiteras löpande150 SEK/månad/anläggning
Fler än 10 anläggningarDebiteras löpande125 SEK/månad (gäller alla anläggningar i er installation och inte de efter 10.)/anläggning
   
BankID 5 kr/underskrift
SMS 1 kr/underskrift. Avser om underskriften görs med sms. Om underskriftsbegäran skickas via sms men skriv på med finger på telefon blir det bara vanlig SMS-kostnad.

BRP debiterar löpande när tjänsten konfigureras.

Priserna är exklusive moms.

Flöde

Skulle abonnemanget betalas via autogiro och ett särskillt avtal för medgivandet används så kommer både abonnemangsavtalet och medgivandeavtalet att bakas ihop till ett dokument som ska skrivas under. Skulle kunden inte ha alla uppgifter till medgivandet vid köp av abonnemanget utan kompletterar dessa vid ett senare tillfälle kan underskrift av enbart medgivandeavtalet göras separat.

Om flera abonnemang säljs samtidigt i kassan så klumpas underskriften ihop till ett dokument förutsatt att kombinationen nyttjare och betalare är samma för abonnemangen.

Att komma igång

Begära underskrift av avtal manuellt

Det är möjligt att via abonnemangsfliken på personkortet starta en underskriftsbegäran, knappen "Underskrift av avtal", förutsatt att markerat abonnemang kräver underskrift. Man får då välja om man vill skicka avtalet via SMS, E-post, Surfplatta eller enbart skriva ut avtalet.

Väljer man att skriva ut avtalet, så kommer även en kopia av avtalet att skickas till kundens e-postadress, om sådan är uppsatt.