Child pages
 • Installation CleanCash (RS232)
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Beskrivning

Kontrollenheten CleanCash används för att registrera kontantköp i kassa. http://www.retailinnovation.se/cleancash-kontrollenhet

För att kunna genomföra ett köp i kassan måste kontakt med kontrollenheten finnas.
Kontrollenhetens id-nummer hämtas från kontrollenheten och sparas och skrivs ut på alla kvitton.
När ett köp slutförs skickas kvittodata enligt skatteverkets föreskrifter till kontrollenheten. Kontrollenheten svarar med en signaturkod som sparas och skrivs ut på kvittot.

Förberedelser

 1. Kontrollera om alla kassadatorer har en ledig seriell port. Om inte, kontakta er IT-ansvarige för installation av serieportar innan ni beställer kontrollenheter.
 2. Skriv till support@brpsystems.se och beställ kontrollenheterna. Uppge vid beställningen antal kontrollenheter, leveransadress, fakturaadress, kontaktperson och e-postadress.
 3. När kontrollenheterna levererats, ring 013-3420020 för bokning av tid för konfiguration av CleanCash i BRP. Vid installationen konfigurerar BRP bokningssystemet och har över telefon kontakt med er tekniker som på plats ansluter kontrollenheten till datorn enligt beskrivning nedan. Konfigureringen debiteras enligt gällande prislista om inget annat överenskommits.

Installation

 1. Kontrollera serieportens nuvarande namn (exempelvis COM2).
 2. Döp om porten till COM11 eller högre genom att under Start > Kontrollpanelen > System > Enhetshanteraren högerklicka på porten.
 3. Kontakta BRP på bokad tid för att aktivera funktionen. Vi måste veta portens namn (exempelvis COM11, vilken dator det gäller, samt installatörens namn.
 4. Anslut CleanCash till elnätet samt till den lediga serieporten.
 5. Test
  1. Starta BRP
  2. Logga in
  3. Gå till kassan (med knappen "K")
  4. Välj en produkt
  5. Ändra produktens pris till 1 kr genom att klicka på styckpriset
  6. Tryck "Kontant"
  7. Kontrollera att köpet godkänns och att ett kvitto matas ut

Efter installationen

Anmäl kassaregister och kontrollenhet till Skatteverket enligt Anmälan av kassaregister och kontrollenhet till Skatteverket

 • No labels